Alakul a nagy összefogás az FBI ellen, a Google és a Microsoft is az Apple mellé állt

A technológiai óriásvállalatok vezetői szerint nagyon nagyon nyugtalanító az, amit az FBI megpróbál rákényszeríteni az Apple-re. Az amerikai kormányzat egyre nagyobb erőkkel próbál hátsó bejárót beleépíttetni a telefonokba.

Miután az FBI két hónap után sem tudott bejutni egy jelkóddal lezárt iPhone-ba(<-hvg), egy szövetségi bíró arra kötelezte az Apple-t, hogy segítsen a nyomozó irodának. Az Apple viszont nem hajlandó a hatóságok által használható kiskaput fejleszteni, Tim Cook ezt félelmetes következményekkel járó dolognak nevezte a felhasználónak címzett nyílt levelében.

Nem sokkal később megszólalt a Google vezérigazgatója is. Sundar Pichai szerint Tim Cook levele nagyon fontos, az FBI kérése (és a szövetségi bíró utasítása) viszont aggasztó precedenst teremthet.

Fotó: macintosh.rs

Bár most egy terroristához köthető telefon feltöréséről van szó, de ha kiskaput építenek a rendszerbe, akkor minden felhasználó személyes adatai nagyobb veszélyben lesznek – ez pedig már a Microsoft állásfoglalásának üzenete. De hasonlóra jutott a WhatsApp üzenetküldő alapítója is, Jan Koum teljes támogatását fejezte ki Tim Cooknak az ügyben.

Forrás: hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × kettő =