Döbbenetes ütemben terjed az áprilisi Windows 10

Telepítési aránya a Windows 10 rendszereken belül egy hónap alatt elérte az ötven százalékot. Az őszi frissítésnek ehhez kétszer ennyi időre volt szüksége.

Dacára a rendszer slendriánságainak, a Windows 10 April 2018 Update rekordot döntött a terjedésben, ugyanis az első hónapban a Windows 10-et futtató  PC-k ötven százalékára ezt a verziót telepítették fel.

Az AdDuplex adatai azt mutatják, hogy a különböző változatok közül ma már a Windows 10 April 2018 Update (vagy másképpen v. 1803) a legelterjedtebb  OS; második a Fall Creators Update (v. 1709) 43 százalékkal, harmadik a Windows 10 Creators Update (v. 1703) 2,9 százalékkal.

A Windows 10 rendszerek 0,2 százalékán már az ősszel esedékes Redstone 5 frissítés betekintő változata fut.

Az őszi frissítésnek korábban két, a Creators Update-nek három hónapra volt szüksége, hogy átlépje az ötven százalékos küszöböt.

Ami az eszközöket illeti, a gyártók közül a Microsoft, az MSI és a Dell vezeti a legfürgébben frissítők listáját, a lista végén pedig az Acer és a Toshiba új modelljeit kullognak.

A Microsoft termékválasztékán belül a Surface 3 az egyetlen olyan modell, ahol viszonylagos elmaradások vannak, mert itt csupán 17,7 százalékos a frissítési arány.

forrás: computerworld.hu

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 × öt =