A laptop szerviz gyakori javításai

Laptop szerviz Budapest

“Minden ami notebook” – Laptop szerviz Budapest budai oldalán.

Laptop tisztítás

A szerviz szolgáltatásai között természetesen a teljes körű tisztítás is szerepel. Kollégáink szakszerűen szétszedik a készüléket, portalanítják az alkatrészeket, elvégzik a notebook külső, belső tisztítását, a processzor hőelvezetésének megújítását, újra pasztázását. A készülék tisztítása jelentősen megnövelheti a laptop élettartamát.


Laptop szerviz Budapest: Laptop tisztítás - Laptop javítás BudaLaptop szerviz Budapest: Laptop tisztítás

Az informatikai eszközök nem szeretik a túlmelegedést. Notebook esetében a problémát elsősorban a nem megfelelő légáramlás vagy a ventillátor hibája okozhatja. Az ilyen esetekben a hőmérséklet növekedésével arányosan nő az egyes vezetők elektromos ellenállása, így csökken a rendszer hatékonysága. Ha nem megfelelő a hűtés, a túlzott melegedés kezdetben lassulást, rosszabb esetben komoly károkat okozhat, esetleg a processzorban található védelem miatt a készülék ki is kapcsol.

A probléma a laptop teljes tisztításával, karbantartásával megszüntethető. Notebook szervizünkben a teljes tisztítás költsége 8000 Ft + ÁFA. A javítás 1 munkanapot vesz igénybe. Sürgős esetben szervizünkben a soron kívüli tisztítás költsége 10.000 Ft. + ÁFA és a javítás 3-4 órát vesz igénybe.

Notebook ventilátor csere

Gyakran előforduló hiba a ventilátorok zörgése, zúgása vagy leállása. Ebben az esetben a ventilátor meghibásodott vagy a csapágyak elöregedtek és nem hűtik megfelelően a készüléket. Ez a hiba a ventilátor cseréjével orvosolható. Vannak notebook típusok, amikor a ventilátor a hűtőbordával egybe van integrálva, így a komplett hűtőrendszert kell cserélni.

Laptop szerviz Budapest: Notebook ventilátor csereLaptop szerviz Budapest: Notebook ventilátor csere

Laptop töltő, AC adapter hibák – notebook töltő csere

A notebook töltők esetében az egyik leggyakoribb hiba, hogy a töltő kábele, csatlakozója a használat során megtörik, megszakad. Laptop adapter javításokat nem végzünk. Kínálatukban megtalálhatóak kiváló minőségű gyári új, után gyártott új notebook töltők elérhető áron melyek szervizünkben megvásárolhatóak. A megvásárolt töltőre 1 év garanciát vállalunk. Ha a választással kapcsolatban segítségre van szüksége, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére. Keressen bennünket elérhetőségeink bármelyikén!

Laptop javítás Buda: notebook töltő csereNotebook szerviz: Notebook töltő csere

Laptop akkumulátor meghibásodása – notebook akkumulátor csere

Normál felhasználás mellett egy notebook akkumulátor élettartama 1,5-3 év. A laptop akkumulátorra is igaz, hogy folyamatos használat mellett, minden töltéssel és merítéssel közelebb kerül az akku élettartama végéhez. Gyakorlatilag hónapról-hónapra – ha minimálisan is – de a használati idő csökkenését fogjuk észlelni.

A csökkent élettartamú, hibás akkumulátorok javítását nem vállaljuk.

Laptop szerviz Budapest: Notebook akkumulátor csere

Laptop szerviz Budapest: Notebook akkumulátor csere

Szervizünk kedvező áron kínál kiváló minőségű gyári új, után gyártott új laptop akkumulátorokat a legtöbb laptop, notebook, netbook típushoz 1 év garanciával. Ha a választással kapcsolatban segítségre van szüksége, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére. Keressen bennünket elérhetőségeink bármelyikén!

Notebook akkumulátor csere bővebben

DC-tápaljzat, tápcsatlakozó csere

A notebook töltésére szolgáló töltő csatlakozó feszítésre, ütésre, külső behatásra könnyen kitörhet. Laptopok esetében gyakori probléma. Amennyiben a laptop csak a töltő csatlakozó mozgatására vagy csak egy bizonyos pozícióban hajlandó tölteni/bekapcsolni, akkor valószínűleg a laptop DC csatlakozója szorul cserére. A rossz érintkezés miatt a csatlakozó és az alaplap között megnő a feszültség, a csatlakozó környékén az alaplap melegszik, megég, sőt nagyobb teljesítményű laptop esetén a készülék műanyag váza is megolvadhat. Ne használjuk laptopunkat hibás DC csatlakozóval. Ha a tápcsatlakozó törött, a gépet az akkumulátor eltávolításával és a töltő kihúzásával áramtalanítsuk, ugyanis a csatlakozóból kitört fém darabok alaplapi zárlatot okozhatnak.

Laptop szerviz Budapest: Notebook akkumulátor csere

Laptop szerviz Budapest: Laptop tápcsatlakozó csere

Munkatársaink a hibás, törött DC csatlakozót kicserélik.

Laptop kijelző javítás, csere

A kijelző érzékeny pontja notebookunknak, ezért gyakran előfordul, hogy leejtés, nyomás, ütés vagy külső eszköz hatására a kijelző bereped, eltörik. Ezt a hibát a kijelző cseréjével lehet megoldani.

Laptop javítás Budapest: Laptop kijelző csereLaptop javítás Budapest: Laptop kijelző csere

Szervizünkben vállaljuk mindenféle Acer, Asus, Dell, Fujitsu-Siemens, Hp-Compaq, IBM-Lenovo, LG, Packard Bell, Panasonic, Philips, MSI, Samsung, Sony, Toshiba laptop, notebook, netbook kijelző cseréjét garanciával.

Néhány támpont az előforduló kijelző hibák megállapításához:

Halvány fényerő:
Régebbi notebookok esetében az inverter hibája szokta okozni. Előfordulhat, hogy a szalagkábel törik meg egy vagy több ponton. Gyakori hiba , hogy a kijelzőben lévő fénycső elöregszik, melynek egyik tipikus jele lehet, hogy a kijelző piros színűvé válik. Ez a hiba csak a kijelző cseréjével orvosolható. Ritkább esetekben az alaplapról nem jut feszültség az inverterig.
Homályos, foltos kép:
Gyakran a kijelző hiba okozza, ritkább esetben videokártya hiba.
Vízszintes csíkok:
Általában videokártya hiba.
Függőleges csíkok:
Legtöbb esetben a kijelző vezérlése hibásodik meg, csak kijelző cserével javítható.
Fizikai sérülés, betört kijelző:
Csak a kijelző cseréjével javítható.
Szétesett, darabos kép:
Általában videokártya hiba, ritkább esetekben szalagkábel, vagy a kijelző hibája.

Notebook kijelző csere bővebben

Laptop billentyűzet javítás, csere

A notebook billentyűzetek esetében a leggyakrabban előforduló hiba, hogy folyamán folyadék (sör, bor, kávé) kerül a billentyűzetbe. A legfontosabb, hogy távolítsuk el minél hamarabb az akkumulátort és kapcsoljuk ki a laptopot. Ha továbbszivárog a billentyűzeten a folyadék, az az alaplapon is súlyos zárlatokat okozhat. A folyadék hatására a billentyűzeten több gomb is működésképtelenné válik, amelyet a fóliák között létrejött oxidáció okoz.

Laptop javítás Budapest: Laptop billentyűzet csereNotebook javítás Buda: Laptop billentyűzet csere

Ilyen esetekben a laptop billentyűzet cseréje van szükség. Javasolt a folyadék beömlése után azonnal laptop szervizbe vinni a laptopunkat, mert az esetleges alaplapi és egyéb alkatrészeken előforduló oxidációkat minél hamarabb meg kell szüntetni.

A másik gyakran előforduló hiba, hogy a billentyűzetekről leesnek vagy letörnek a gombok. A legtöbb esetben ezek a gombok és mechanikák pótolhatóak. Szervizünkben a laptop billentyűzetek beszerelése ingyenes és megvárható, kb. 5-10 percet vesz igénybe.

Törött zsanér, műanyag elemek csere

Gyakori eset, hogy a kijelző felnyitásához használt zsanérok megszorulnak, eltörnek vagy a kijelző hátlapját is eltörik. Az ilyen hiba általában csak a kijelző hátlap és a zsanér pár együttes cseréjével orvosolható. Notebook szervizünkben 1-2 munkanap alatt a laptop zsanér cserét elvégezzük.

Laptop javítás Budapest: Törött zsanér cseréjeLaptop javítás Budapest: Törött zsanér cseréje

Gyakran előforduló hiba, hogy a széria hibája miatt vagy esés következtében a laptop burkolata megsérül, ezek a műanyag elemek a legtöbb esetben cserélhetőek.

Burkolati hibák legtöbbször mechanikai behatástól keletkeznek. Amikor a zsanér a burkolatot kezdi szétfeszíteni, akkor a burkolatot cserélni kell. A notebook leejtéséből vagy természetes elhasználódásból illetve egyéb konstrukciós hibából eredő meghibásodások is elő szoktak fordulni. Notebook szervizünkben 1-2 munkanap alatt a laptop burkolati cserét elvégezzük.

Notebook alaplap javítás

A notebook fő része az alaplap. Amikor a laptop nem kapcsol be vagy lefagy, a kijelzőn vonalak, csíkok jelennek meg valószínűleg az alaplap hibásodott meg. Mivel laptopok alaplapján helyezkedik el majd minden egység, ezért ennek a részegységnek a javítása nagyon fontos feladat.

Notebook javítás Buda: Notebook alaplap javításNotebook javítás Buda: Notebook alaplap javítás

Laptop szervizünkben gyártótól és típustól függetlenül vállaljuk minden laptop, notebook, netbook alaplapi szintű javítását. Az esetek nagy részében megoldást jelent a csere nélküli alaplap javítás.

Memória csere, bővítés

Amikor a számítógép kék halállal leáll, lefagy, ezt okozhatja a notebook memória meghibásodása is. A hiba memória modul cserével orvosolható.

Laptop szerviz Budapest: Notebook memória csereLaptop szerviz Budapest: Notebook memória csere

A laptop teljesítményének fokozására legegyszerűbb lehetőség a rendszermemória növelése. A memóriabővítést követően a működés folyamatosabb és gyorsabb lesz akkor is, ha egyszerre több program fut, hiszen az operációs rendszernek ritkábban vagy egyáltalán nem kell a virtuális memóriát használnia, mivel minden adat közvetlenül a gyorsan hozzáférhető modulokban tárolódik.

HDD bővítés/csere

Laptop javítás Buda: HDD csereLaptop javítás Buda: HDD csere

A régi, sokat futott, esetleg már hibás szektorokat is tartalmazó merevlemezét kedvező összegért tudjuk lecserélni többszörösen nagyobb kapacitású (pl.: 500 GByte, 640 GByte, 750 GByte, 1 TByte) és magasabb fordulatszámmal (pl. 5400 RPM vagy 7200 RPM) működő és korszerűbb vezérléssel rendelkező HDD-re. A részletekkel kapcsolatban keressen minket!

SSD bővítés/csere

Laptop szerviz Budapest: SSD csereLaptop szerviz Budapest: SSD csere

Ha valami új élményre vágyik és szeretne megszabadulni a mechanikai eszközök által okozott korlátoktól, akkor a teljesen elektronikus adattároló egység (SSD) Önnek van kitalálva. Elfogadható összegért tudunk 120 GByte, 250 GByte, 512 GByte vagy akár 1 TByte kapacitású tárolóeszközöket ajánlani mind otthoni, mind üzleti felhasználásra. De ha már boldog SSD használó, csak kevés a rendelkezésre álló szabad tároló kapacitás, akkor is tudunk Önnek kedvező ajánlatot adni a bővítésre (pl. 64 GByte-ról 128 GByte-ra vagy 128 GByte-ről 256 GByte-ra).

Adatmentés


Laptop javítás Budapest: AdatmentésAdatmentés

Nagyon sok esetben a felhasználóknak a személyes adataik (pl. fényképek, dokumentumok, zenék) fontosabbak, mint maga a laptop / notebook. Ezen anyagokat érdemes fizikailag különálló helyeken és különböző médiákon is eltárolni (CD/DVD lemezek, külső merevlemez, felhő alapú technológia), hogy ne érhessék meglepetések. Az igényelt kapacitásnak megfelelően a megoldások széles választékát tudjuk biztosítani ügyfeleinknek. Ha a baj már megtörtént (nincs adatmentés és a merevlemez/SSD tartalma sem olvasható megfelelően), akkor se essen pánikba, kérje segítségünket.

Klónozás


Laptop javítás Budapest: KlónozásKlónozás

Ha irtózik a gondolattól, hogy napokat töltsön el driverek keresgetésével, a munkájához vagy szórakozáshoz szükséges programjainak a telepítésével, akkor kérje segítségünket! Korszerű hardveres és szoftveres eszközökkel a legtöbb esetben tökéletes másolatot tudunk készíteni eredeti adathordozójáról egy újabb, nagyobb kapacitású, gyorsabb tárolóeszközre.

CPU csere

Laptop javítás Budapest: CPU csereCPU csere

Notebookok / laptopok esetén a mikroprocesszor (CPU) cseréjére nem mindig van mód. Azonban érdemes megvizsgálni a lehetőségeket, mert sokszor jelentős teljesítménynövekedés érhető el egy szakértő módon kiválasztott chippel. Azonban a kompatibilitás mellett a hűtési rendszernek is megfelelően kell működnie, így érdemes felvennie velünk a kapcsolatot.

Szoftvertelepítés: Windows 7, 8, 10 telepítés


Laptop javítás Buda: Windows telepítés: 7, 8, 10Windows telepítés: 7, 8, 10

Ha operációs rendszer nélküli laptopot / notebookot vásárolt vagy csak valami újra vágyik, akkor mi tudunk Önnek megoldást nyújtani ezen feladatokra. Beszerezzük a megfelelő verziójú operációs rendszert, feltelepítjük a drivereket és a kiegészítő segédprogramokat, egyszóval életre keltjük a “vasat”.

Miért minket válasszon?

 1. A laptop szerviz mindenféle notebook, laptop, alkatrész kereskedelmével is foglalkozik. Bármilyen alkatrészre, töltőre, akkumulátorra van szüksége állunk rendelkezésére személyesen, telefonon vagy online.
 2. Az ATLANTIS Notebook Szerviz 20 éves szakmai tapasztalattal és szerviz gyakorlattal rendelkezik!
 3. A laptop/notebook szerviz felvette a versenyt a magukat leggyorsabbnak tartott szervizekkel. A laptop/notebook javítás szervizünkben kulturált, kellemes környezetben történik. Sok esetben a helyszínen megvárható. A notebook/laptop szerviz munkájában a gyorsaság alapvető szempont, amit csak a legmagasabb minőség biztosítása előz meg.
 4. A laptop/notebook szerviz bevizsgálási díjat nem számít fel!
 5. A szerviz rendszeresen kedveskedik valamilyen akcióval ügyfelei részére.
 6. A laptop/notebook javítás előzetes egyeztetés során a helyszínen megvárható.
 7. Szerviz technikusaink sokéves szerviz tapasztalatának köszönhetően a felmerülő problémára ismerik a megoldást, legyen szó egy egyszerű cseréről: notebook/laptop akkumulátor, notebook/laptop kijelző csere – vagy egy komolyabb “újraélesztésről”.
 8. A javítás a legnagyobb precizitással történik. A notebook szerviz 20 éves szerviz gyakorlata biztosítja, hogy a laptop/notebook javítás, a legjobb kezekbe került.
 9. A notebook szerviz javítási árai kedvezőek. Az ATLANTIS Notebook Szerviz Kft. minden nála javított notebookra garanciát vállal.
 10. A laptop/notebook szerviz alaplap javítással is foglalkozik, mely sok esetben megoldást jelent a javítás során.
 11. A laptop szervizbe behozott készüléket bevizsgáljuk, majd a javítás előzetes árajánlat elfogadása után történik. Az ATLANTIS Notebook Szerviz Kft. készséggel áll minden kedves meglévő és leendő ügyfele rendelkezésére.