A Microsoft letiltja a Windows 7-frissítéseket!

Régi Intel- és AMD-processzoros Windows 7-rendszerek felhasználói olyan hibaüzenetet kapnak, hogy processzorukat a Windows 10-hez tervezték, ezért ne számítsanak frissítésre.

A Microsoft saját szabályzata előírja, hogy azokon a PC-ken, amelyekben a legújabb generációs processzorok (Intel Kaby Lake, AMD Ryzen) futnak, csak a Windows 10-t lehet használni, korábbi változatokat nem, és az ilyen lapkákat tartalmazó gépekre a régi változatok frissítései sem tölthetők le.

Úgy tűnik azonban, hogy a Microsoft lapkaérzékelő rendszere nem tökéletes, mert a régebbi processzorokat futtató Windows 7-es PC-ken is letiltja a frissítést.

Nem működnek a frissítések például Intel Pentium Dual Core E5400 2.70GHz és Celeron J1900 processzoros gépeken: a felhasználó azt az üzenetet kapja, hogy rendszere a legújabb Windows-változathoz tervezett processzort használja, ezért le kell mondani a biztonsági frissítésekről.

a_microsoft_letiltja_a_windows_7_frissiteseit_screenshot_20170429215712_1_nfh.jpg
A Microsoft Windows 10-el kapcsolatos szabályzata egyes Windows 7-felhasználók életébe is belezavar.

Mi több, a szoftveróriás a jelek szerint az AMD Radeon RX480 grafikus kártyák esetében is letilt, holott a megszorítás elvileg kifejezetten a CPU-kra vonatkozik.

A Microsoft egyelőre nem kommentálta a hibát: addig is azoknak a felhasználóknak, akik nem kapják többé a frissítéseket, trükkös megoldásokkal kell próbálkozniuk a zárlat feloldásához.

Forrás: computerworld.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × kettő =