Nyugdíjba mehetnek a merevlemezek

Jövőre újból megfeleződhet az SSD-k ára.

Az elmúlt években katasztrófa volt számítógépet építeni vagy vásárolni: először az SSD-k ára lőtt ki, utána a rendszermemória drágult meg drámaian, majd a videokártyák váltak luxuscikké, most pedig Intel processzort nem lehet tolerálható áron kapni. Az egyetlen jó hír, hogy az idei évben körülbelül megfeleződött az SSD-k ára, ráadásul jó ideje az a pletyka járja, hogy jövőre is folytatódni fog az árcsökkenés.

Crucial MX500 SSD forrás: Crucial

DigiTimes most iparáig forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy nem is akárhogyan: 2019 során a jelenlegihez képest újból megfeleződhet az SSD-k ára. Ha ez bejön, akkor például a márkás és minőségi, a legtöbb felhasználó számára bőven elég kapacitású

500 gigabájtos SSD-k ára 12-14 ezer forint környékére zuhanhat.

 Összehasonlítási alapul ennyi pénzért jelenleg már válogatni lehet az 1 terabájtos merevlemezek között. Kapacitás tekintetében jövőre sem kerülhet majd egy szintre az SSD és a merevlemez ára, a rengeteg elfekvő adatot továbbra is olcsóbb lesz merevlemezeken tárolni.

Viszont a számítógépezők többségének már nem lesz ténylegesen igénye vagy anyagi oka arra, hogy inkább merevlemezt vegyen az SSD helyett.

 forrás: origo.hu

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × 2 =