Notebook akkumulátor csere

Notebook akkumulátor csere – Laptop akkumulátor csere Budapest

Laptop kijelző csere Budapest -térképAz Atlantis Notebook szerviz laptop részlege a hibás, már nem garanciális készülékek javítására specializálódott. A notebook szerviz szolgáltatásaink közül egyik leggyakrabban előforduló szolgáltatásunk a notebook akkumulátor csere.

A notebook akkumulátor élettartama a működési környezettől, a felhasználás szabályainak betartásától és a töltési ciklusok számától függ. A notebook akkumulátor adott számú töltési ciklus ideje alatt képes az eredeti üzemidőt nyújtani, majd ahogyan közeledünk a ciklusszám végéhez, úgy kezd el csökkenni az akkumulátor üzemideje. Az akkumulátor egy energiatároló berendezés, mely az áramfelvétel során kémiailag megváltoztatja belső összetételét. Ez a folyamat kisüléskor fordítva játszódik le, így a működtetni kívánt készülék hozzájuthat az akkumulátor celláiban tárolt áramhoz. A teljes feltöltést és lemerítést töltési ciklusnak nevezzük.

Laptop szerviz Budapest: Notebook akkumulátor csereNotebook akkumulátor csere

Az akkumulátor biztonságos töltéséért és merítéséért egy belső áramkör a felel. A jó minőségű laptop akkumulátorban nem csak az egyes cellák, hanem az ellenőrző áramkör is kifogástalan technológiával készült.

Normál felhasználás mellett egy notebook akkumulátor élettartama 1,5-3 év. A laptop akkumulátorra is igaz, hogy folyamatos használat mellett, minden töltéssel és merítéssel közelebb kerül az akku élettartama végéhez. Gyakorlatilag hónapról-hónapra – ha minimálisan is – de a használati idő csökkenését fogjuk észlelni. A laptop akkumulátorok használatának legfontosabb szabálya, hogy be kell tartani a működési hőmérsékletre vonatkozó előírásokat. Mivel az akkumulátor kémiai reakciók útján tárolja az energiát, ezért a cellák fokozottan érzékenyek a fagypont alatti és a szobahőmérséklet feletti tartományokra. Az notebook akkumulátor élettartamát jelentősen befolyásolhatja a készülék hűtőrendszerének rendszeres karbantartása, tisztítása. Szervizünkben  gyorsan és szakszerűen elvégezzük a notebook alkatrészeinek szükséges tisztítását.

Notebook akkumulátor csere / Laptop akkumulátor csere garanciával

Szervizünkben leggyakrabban akkumulátor cserét a következő típusú notebookokban, netbookokban végzünk:

Notebook kijelző csere
Acer notebook akkumulátor csere Asus notebook akkumulátor csere Dell notebook akkumulátor csere
Fujitsu  notebook akkumulátor csere Fujitsu-Siemens notebook akkumulátor csere Hp notebook akkumulátor csere
 
Hp-compaq notebook akkumulátor  csere Lenovo notebook akkumulátor  csere LG notebook akkumulátor csere
Packard Bell notebook akkumulátor csere MSI notebook akkumulátor csere Sony notebook akkumulátor csere
Toshiba notebook akkumulátor csere

A legtöbb laptop típushoz egyedi akkumulátor tartozik. Általában a formatervezés és az egyedi csatlakozótípus különbözteti meg őket egymástól. A laptop gyártók az akkumulátorokat a burkolat egy részével együtt gyártják le. Az egyedi megjelenés és forma mellett az akkumulátorok paraméterei is különbözhetnek.

A laptop akkumulátor egyik legfontosabb paramétere a kapacitása, melyet a gyártók általában amperórában (Ah) tüntetnek fel. Ez a mérőszám az akkumulátor töltéstároló képességét jelöli, vagyis hogy mennyi áramot kaphat a laptop az akkumulátortól.

A jó laptop akkumulátor könnyű, olcsó, megbízható és sokáig működteti elektromos áram nélkül a laptopot, a hordozható számítógépet.

A csökkent élettartamú, hibás akkumulátorok javítását nem vállaljuk. 

A költséget tekintve, csábító lehet az akkumulátorban található cellák felújítása, ám a kép jóval árnyaltabb. Egy laptop akkumulátor felújítása számos veszélyt rejt magában. Alapvető különbség, az új laptop akkumulátor és a felújított akkumulátor között, hogy az akkumulátor felújításnál az akkumulátorban lévő cellákat cserélik új cellákra. Az akkumulátor műanyag házát gyárilag ragasztják, így a szétbontás – összeszerelés után az akkumulátor kiemelten tűz- és robbanásveszélyes lesz. Egész egyszerűen ezeket az akkumulátorokat nem erre találták ki. Az akkumulátorok számtalan különböző anyagból állnak, mint például ólom, nikkel, lítium vagy higany. Az akkumulátorsav és a mérgező nehézfémek különösen veszélyesek az emberi egészségre, az akkumulátorban lévő cellák sérülése esetén ezek az anyagok kijutnak a környezetbe és súlyos pusztítást okozhatnak. Arról nem is beszélve, hogy egy felújított, nem saját celláival rendelkező akkumulátor hajlamos a túlmelegedésre, ami az előbb említett tűzveszélyességet fokozza.

Szervizünk kedvező áron kínál kiváló minőségű gyári új és utángyártott új notebook akkumulátorokat a legtöbb laptop, notebook, netbook típushoz 1 év garanciával. Ha a választással kapcsolatban segítségre van szüksége, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére. Keressen bennünket elérhetőségeink bármelyikén!

A vásárolt akkumulátort munkatársaink helyben beszerelik, így biztos lehet benne, hogy a megfelelő típus kerül készülékébe és minden nálunk végzett laptop akkumulátor csere 12 hónap garanciával rendelkezik.